Skip to main content

II. Győri klíma EXPO partnerek – A.P.P. KFT.

Az A.P.P Kft. zöldtető- és biztonságtechnikai termékeket gyártó győri székhelyű magánvállalkozás. Cégük már 27 éve, több mint 50 alkalmazottal, Európa összes országában jelen van. Zöldtető rendszereik DIADEM®, míg a leesésvédelmi rendszereink DiaSafe® márkanévvel jelennek meg a piacon. 

Cégük motivációja a minél élhetőbb és fenntarthatóbb épített környezet megvalósítása. Küldetésük a jelen vásárlói társadalmának maximális kiszolgálása, miközben az előállított termékeikkel, azok gyártási folyamataival, a felhasznált alapanyagokkal és szolgáltatásainkkal nem veszélyeztetik a jövő generációjának minőségi életét. 

DIADEM® – Zöldtető:

Cégük az európai zöldtető piac meghatározó szereplője, győri kereskedelmi és gyártóközponttal, valamint egy németországi- és egy svájci kereskedelmi irodával.

A zöldtetők előnyei:

 • A telekméret bővítése nélkül növekszik az ingatlan zöldterületeinek és használható szabad tereinek a mennyisége, ezáltal az emberek közvetlen lakó-, és munkakörnyezetének színvonala is emelkedik.
 • Új élettér a sűrűn lakott településeken háttérbe szorított flóra és fauna részére, támogatva ezzel a fajok megőrzésére, és fenntartására indult kezdeményezéseket.
 • Lehetőséget biztosít a lefolyási tényező csökkentésére, azaz a csapadékvíz ökológikus kezelésére az ingatlanon, ezáltal a csatornadíj is csökkenhet.
 • Csökken az ingatlan vízlefolyási értéke, visszatartva a csapadékvizet, ezáltal tehermentesítve a csatornahálózatot, visszajuttatva a vizet a természetes körforgásba.

Zöldtető rendszereik:

Cégük háromféle zöldtető rendszerre kínál megoldást.

 1. EXTENZÍV ZÖLDTETŐ – Teljes felületen drénlemezzel lefedett, ásványi összetevőkből álló, alacsony rétegvastagságú, könnyű ültetőközegre telepített, szárazságtűrő, évelő növénytársulás, nem járható felületek fedésére. A műszaki előnyökön túl, elsősorban ökológiai védőréteg, kedvező esővízhasznosítási és klimatikus hatásokkal. 
 2. FÉLINTENZÍV ZÖLDTETŐ – Általában talajtakaró fűfélékkel, évelőkkel és cserjékkel borított zöldtető, mely a lakóterekkel közvetlen kapcsolatban álló kerteknél alkalmazható. Mivel az ökológiai funkciók mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a használati érték, erre kiváló megoldás a félintenzív zöldtető. 
 3. INTENZÍV ZÖLDTETŐ – A lakóterekkel közvetlen kapcsolatban álló kerteknél alkalmazható legnagyobb kertélményt nyújtó megoldás. Talajtakarókkal és fásszárú évelőkkel – akár fákkal is – beültetett, tetőkert típus. Maximális kertélmény biztosítása mellett, komplex csapadékvízhasznosítást biztosít. A hagyományos kertekhez formai megjelenésben és használhatóságban is hasonlít.

DiaSafe® – Biztonságtechnika:

Rendkívül nagy hangsúlyt helyeznek az épületek tetőin dolgozók biztonságára. Minden magasban dolgozó munkás számára meg kell teremteni a biztonságos munkakörnyezetet, többek között védeni kell a magasból történő leeséstől. Cégük egyrészt kikötési rendszerekkel, másrészt kollektív védőrendszerekkel foglalkozik, melyeket nemcsak zöldtetőkre, hanem bármilyen, hagyományos lapostetőkre ajánlunk.

A DiaSafe® kikötési rendszer egy olyan leesés elleni védelmi pont vagy pontrendszer, amely egy megfelelő személyi védőfelszereléssel biztosítja a tetőkön munkát végzők biztonságát. A DiaSafe® termékek egyaránt alkalmazhatóak visszatartó, illetve zuhanást felfogó kikötési rendszerként. 

Kollektív védelemként szolgáló termékeink olyan leterheléssel rögzített, modul elemekből álló biztonsági szegélyrendszerek, amely a tetőrétegek áttörése nélkül beépíthetőek.

Minden DiaSafe® rendszer megfelel a legújabb, vonatkozó Európai Uniós szabványoknak és előírásoknak.

Kutatás és fejlesztés:

Termékfejlesztéseiknél, új technológiai megoldások bevezetése során kiemelt szempont a környezetbarát termék és technológia elérése, valamint a tartósság. Termékeiket és technológiájukat nemzetközi szabadalmak védik. 

Társaságuk a kutatás-fejlesztési költségvetés felét olyan technológiai megoldások megtalálására fordítja, melyek segítik a zöldtetők széles körű alkalmazhatóságát, és hosszú távú megoldást biztosítanak az urbanizációs ökoszisztéma javításában, élhetőbbé tételében. A kutatás-fejlesztési költségvetés másik felét pedig az emberi élet védelmét szolgáló termékek fejlesztésére szánják. 

Műanyag alapú termékeik újrahasznosított alapanyagokból készülnek, mert fontos számukra, hogy védjük a környezetet.

Termékeik magas minőségét minőségirányítási rendszerünk (ISO 9001) és környezetirányítási rendszerük (ISO 14001) garantálja.

Szolgáltatásaik:

Termékeikhez nívós szolgáltatásokat is kínálnak:

 • magas színvonalú tervezést
 • szakszerű tanácsadást 
 • folyamatosan minőségellenőrzést
 • termékeinket ismertető képzések és szemináriumok

Hasznos linkek:

A cég weboldala: https://zoldteto.hu/