Tisztelt Hölgyem / Uram!

Ezúton küldöm Önnek Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Környezetvédelmi Bizottságának (KÖBI) öko tudatos szemléletformáló rendezvényével kapcsolatos bemutatkozó levelét. Bízom benne, hogy tevékenységünk elnyeri a tetszését.

I. Győri klíma EXPO öko-tematikus kiállítás első alkalommal 2021. szeptember 11-12-én a győri OSP (Olimpiai Sportpark, 9025 Győr, Radnóti Miklós u.46.) területén a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Környezetvédelmi Bizottságának szervezésében került megrendezésre. A rendezvény felkért fővédnöke Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő volt.

A kiállítás megnyitóján részt vett az ITM képviseletében Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere, Hortobágyi T. Cirill Főapát Úr és Dr. Szálasy László KÖBI elnök.

A megnyitót Győr várossá válásának 750. évfordulójának emlékére egy 7,5 km-es kerékpáros felvonulás zárta.

A két napos esemény minden korosztály számára színvonalas, sokrétű és szórakoztató 2-3 órás programot nyújtott a környezettudatosság témájában. Önfenntartó költséggel, a kiállítók és a támogatók által finanszírozott formában sikerült a szemléletformáló rendezvényt létrehozni, 37 kiállító részvételével. A támogató partnereink közérdekű adományozási szerződés keretében nyújtottak támogatást és az adójogszabályok szerint – amennyiben a hatályos adójogszabályok igazolás kiadását írják elő – igazolást adtunk az adomány befizetését követő év január 31-ig.

Kiállításunk és rendezvényünk egyszerű és világos célja volt, hogy a környezettudatos gondolkozást és cselekvést az elvi szempontok szintjéről a közösség együttműködő szintjére helyezzük. Ez az esemény volt az első lépcső a közösség egységszintű környezettudatos nevelésének útján.

A partnereink visszajelzései alapján rendezvényünk elérte kezdeti célját, hogy a hétköznapi embereket is bevonja a környezetvédelembe és lehetőségeket nyújtson számukra a fenntarthatóság irányában.

2022-ben a II. Győri klíma EXPO 2022. szeptember 29 – október 02. között kerül megrendezésre szintén az Olimpiai Sportpark (OSP) területén.

A rendezvény első két napján (szeptember 29-30) az iskolások részére (regisztráció alapján) tematikus, szemléletformáló bemutatót, ill. oktatást tervezünk. A diákokat elektromos busszal szeretnénk a helyszínre szállítani, mivel várhatóan addigra Győrben is fognak elektromos buszok közlekedni.

A középiskolások részére már tavasszal meghirdetett fotópályázatra beérkező fotók kiállítása is megtekinthető lesz a rendezvényen. Szakmai értékelés alapján a legjobb munkák díjazásra kerülnek. Szeptember 30-án pénteken előadások, tanácsadás, szakmai konferencia is lesz az regisztrált cégek képviselőinek.

Az előadásokat előreláthatóan a Széchenyi István Egyetem, az ITM, valamint a Kék Bolygó Alapítvány tartják, ami még folyamatos bővítés és egyeztetés alatt van.

A hétvégén a lakosság, családok részére tervezzük a kiállítást és a programokat. Az MVM által szervezett futótalálkozó is megrendezésre kerül az EXPO idején, ami még több látogatót fog vonzani.

Október 01-jén szombaton a kerékpáros felvonulást követően indul az MVM futóverseny az OSP területéről. Délután a regisztrált jelentkezőknek facsemete osztást tervezünk (akik vállalják a fa ültetést és gondozást) a partnereink közreműködésével. Október 02-án vasárnap délelőtt az óvodásoknak a rajzpályázat és középiskolások fotópályázatának eredményhirdetése várható. Délután elektromos roller gyorsulási verseny illetve gördeszkás, kerékpáros bemutató várható.

A kiállítás minél magasabb színvonalú és színesebb kiállítói gárda megszervezése érdekében vettünk részt a PLANET 2021 eseményen. Egyeztetést folytattunk az Agrárminisztériummal, a Kék Bolygó Alapítvánnyal és az Innovációs Technológiai Minisztériummal is, akik előzetesen biztosítottak rendezvényünk támogatásáról.

Partnereink számára weboldalunkon (www.zoldgyor.hu) a közösségi média oldalunkon, a helyi lapokban is megjelenést tudunk biztosítani. A kiállítás főszervezői Dr. Szálasy László KÖBI elnök és Herman Etelka osztályvezető

Legyen szponzorunk!


Kérjük Önt a „Lightning day” rendezvényünkön való részvételére és támogatására.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését 2022. március 31-ig várjuk jelentkezésüket a támogatás további részleteire vonatkozóan.


© Zöldgyőr. Minden jog fenntartva.