Skip to main content

Felhívás zöld pályázatra kisebbeknek és nagyobbaknak!

A város Környezetvédelmi Bizottsága pályázatot hirdet a győri óvodások részére.

A pályázat során a gyerekektől hulladékból (faágak, falevelek, papírdarabok, kupakok) készült képeket várunk. A mai világban már az egyik legfontosabb közös feladatunk környezetünk védelme, hiszen ezt a világot együtt tudjuk csak megvédeni. Célunk, hogy a gyerekek figyelmét felhívjuk a kidobásra kerülő hulladékok újrahasznosítására és kreativitásuk fejlesztésére.

Az újrahasználat és a hulladékcsökkentés jegyé­ben a Környezetvédelmi Bizottság az alkotásokhoz kartonlapot biztosít a helyi nyomdák támogatásával. A nyomdákban keletkezett, már számukra nem használható, körülbelül A/4 méretre vágott papírokat tudunk az óvodák részére biztosítani. Kérjük a szülőket is, hogy az alkotások elkészítésében támogassák gyermekeiket és meséljenek nekik, hogy önök mit tesznek a hétköznapi életben a környezetvédelemért a kevesebb hulladéktermelés érdekében. Fontos, hogy gyermekeinknek helyes, követendő példát mutassunk, hiszen ez az óvodás korosztály a legfogékonyabb és legbefogadóbb.

A verseny során tehát hulladékokból készült képet kell készítenie a gyerekeknek, hogy ők mit tennének annak érdekében, hogy az ne árthasson a környezetnek, hogy ezáltal megmutassák a többi gyereknek, hogy otthon hogyan óvják a környezetet. Az alkotásról készült fotót legkésőbb 2022. augusztus 20-ig a kornyezetvedelem@gyor-ph.hu e-mail-címre várjuk. A legjobb alkotásokat díjazzuk.

Az alkotásokból kiállítás is készül, melyet a II. Zöld Expón, az Olimpiai Sportcsarnokban lehet majd megtekinteni. A díjátadó szintén a II. Zöld Expo szemléletformáló kiállításon lesz.

Ne feledd, már gyerekként is tudsz segíteni világunk és környezetünk megóvásában!