Skip to main content

10 Millió Fa

1 fő – 1 fa. Szakszerűen elültessünk 10 millió Fát Magyarországon és azon is túl. Célunk továbbá elérni és a folyamatba bevonni legalább 10 millió embert. Fákat és gondolatokat ültetünk tehát: fákat, hogy testőreink legyenek a biodiverzitás és klímaválság kezelésében és gondolatokat, hogy 10 millió fa ültetésénél sokkal messzebbre jussunk, lehetőséget adva az egyéni felelősségvállalásnak.
A 10 millió Fa országos közösség, melyet Bojár Iván András alapított 2019 nyarán. Folyamatosan növekvő számú helyen, kisvárosban, falun, megyeszékhelyeken, fővárosi kerületekben működnek helyi közösségeink, melyek előkészítik, megszervezik és lebonyolítják a fák ültetését, erdők telepítését. Ezeket képviselők fogják össze, az ő együttműködésük révén működik a 10 millió Fa országos szervezete. Szakmai értelemben a munkákat erdészből, kertészből, ökológusból álló központi szakértői team segíti, de sok esetben a helyi közösségek saját, a területük sajátosságait jól ismerő erdésszel vagy kertésszel is dolgoznak. Közösségeink – jelenleg 149 helyi közösség – egy központi és a helyszínek számával azonos számú Facebook csoportban érintkeznek, szervezik meg a munkákat. A 10 millió Fának van angol nyelvű és határon túli csoportja is.

Országos ültetési szám 2022 őszéig: 232159 db, melyből 191560 fa, 40599 cserje.

A 10 millió Fa – Győr tagszervezet célja, hogy a központi szervezettel együttműködve Győrben is szakmai segítséget nyújtson a magánembereknek, közösségeknek és a vállalatoknak az egyéni tettek megvalósítására a környezettudatos gondolkodás terén.

A Győri Klímaexpon szeretnénk csemetéket adományozni a látogatóknak, támogatva a jövőformáló szemléletet és kedvet csinálva ezzel a faültetésnek.