Skip to main content

III. Győri klíma EXPO az MVM energiájával

Olimpiai Sportpark, Győr, 2023. október 5 – 7.

Fővédnök:
Dr. Raisz Anikó Államtitkár Asszony
Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára

Az exporól

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és vezetése immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Győri Klíma EXPO öko-tematikus kiállítást 2023. október 5 – 7. között a győri OSP Olimpiai Sportpark (9025 Győr, Radnóti Miklós út 46.) területén. A rendezvény fővédnöke dr. Raisz Anikó Energiaügyi Minisztérium Államtitkára.


Az elmúlt évben az esemény nagy népszerűségnek örvendett, amelyet még az European Cooperation Days is díjazott. A II. Győri klíma Expo háromnapos rendezvény elnyerte a legnagyobb helyi rendezvénynek járó díjat!

Kiemelt témák

Városi jó gyakorlatok bemutatás a környezetvédelem, fenntarthatóság terén. A rendezvényen Győr két testvérvárosa Dunaszerdahely és Brassó is jelen lesz.

Energia hatékonyság, energiaközösségek.

Körforgásos gazdaság, hulladékok újra használata.

Program

Állandó programok


A kiállítói partnereink standjainak megtekintése, kvízek, játékok, kérdőívek egyéb feladatokban való részvétel.

Tombola sorsolás

Termékkóstoló

Kézműves foglalkozások

2023. október 5. Csütörtök

Szakmai nap


IdőpontProgram
09:30 – 10:30
Megnyitó
10:30 – 12:00
Városi „jó gyakorlatok” bemutatása a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében
12:00
Tombola sorsolás
13:00 – 14:30
Energiaközösségek
14:45 – 16:15
„Zöld megoldások innovatív vállalkozásoktól nektek”
17.00 – 18:00
Balogh Levente (üzletember, befektető, televíziós személyiség, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa) Előadás a tudatosságról, a vállalatainál alkalmazott fenntarthatóságról, magánszemélyként a környezetvédelem érdekében alkalmazott praktikákról

2023. október 05-06-án az iskolások folyamatos szállítása elektromos busszal a kiállításra a Volán Zrt. és a HUMDA Zrt. támogatásával.

2023. október 6. péntek


IdőpontProgram
9:00 – 18:00
A kiállítói partnereink standjainak megtekintése, kvízek, játékok, kérdőívek egyéb feladatokban való részvétel.
9:00 – 18:00
Termékkóstoló
9:00 – 18:00
Kézműves foglalkozások
12:00, 15:00
Tombola sorsolás

2023. október 7. szombat


IdőpontProgram
9:00 – 18:00
Tulipán virághagyma osztás (Győr Megyei Jogú Város standján)
9:00 – 18:00
Szigetközi szatyor hulladékmentes termelői piac és kóstoló 50 árussal az aulában
12:00
Tombola sorsolás
15:00
Triál show
16:00
Tombola sorsolás

Töltsd le Te is a ZöldGYŐR applikációt!

Események:
Megtekintheti a Győri Klíma Expo eseményeit napokra lebontva. Keresse az aktuálisan zajló programokat, melyek vastag betűs kiemeléssel jelennek meg.

Partnerek:
Győr zöld programjai a diákok és a látogatók részére partnereink közreműködésének köszönhetően valósulhatnak meg. Tudjon meg többet partnereinkről a logójuk kiválasztásával!

Bélyeggyűjtés:
Vegyen részt a rendezvényen a kiválasztott partnereink által összeállított környezetvédelmi és fenntarthatósági feladatokban. Akik sikeresen részt vesznek a feltüntetett eseményeken, azok akár ajándékban is részesülhetnek.
A bélyegeket a standoknál QR kódok formájában tudod majd begyűjteni.
(Nem kell könnyen elhagyható pecsétes lapokkal szaladgálnod és ezzel még a keletkező papír hulladék mennyiségét is csökkentheted.)

Buszmenetrend változás

Egyéb információk

A látogatók számára kifejlesztett szemléletformáló applikáció a ZÖLDGYŐR applikáció.

A kiállításunk megrendezése során törekszünk arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. Ennek érdekében egy applikáció elkészítését tervezzük. Az applikáció segítségével a kiállításra látogatók megismerhetik a kiállító partnereinket, azok tevékenységét és elhelyezkedését a helyszínen. 

A partnerek közreműködésével és az applikáción keresztül elsősorban a diákok, látogatók részére egy szemléletformáló játék kialakítása van folyamatban. Akik a rendezvény kiválasztott partnereinél sikeresen részt vesznek a környezetvédelmi/fenntarthatósági feladatokban, azok között egy-egy ajándék kerül kisorsolásra.

Az applikáció alkalmazásával a keletkező papír hulladék mennyiségét is csökkenthetjük valamint az odalátogatók fenntarthatósági és környezetvédelmi ismereteit is bővíteni tudjuk.

Rendezvényünk szombati napjához szorosan kapcsolódó ZÖLD Városi futóversenyt is szervezünk a város területén, már második alkalommal.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt célja a környezetvédelem tudatosítása mellett a lakosság figyelmének felhívása az egészséges életmódra, a testmozgás fontosságára.

Partnereink