A Jövő Mobilitása Szövetség bemutatása

A 2020 szeptemberében, 20 hazai vállalat támogatásával alakult Jövő Mobilitása Szövetség célja egy iparágakon átívelő, mikromobilitással, e-mobilitással foglalkozó szakmai közösség létrehozása és a fenntartható közlekedési megoldások ismertségének növelése, egy élhetőbb és tisztább környezet érdekében, a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiával és az Európai Unió törekvéseivel összhangban. 

A Jövő Mobilitása Szövetség az iparági, valamint a hazai és nemzetközi szakmai érdekképviseleten túl a szabályozó hatóságokkal és az innovátorokkal szoros együttműködésben dolgozik az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésén, a közlekedés fenntarthatóbbá tételén.

A szövetség jelenlegi taglétszáma 44 fő, valamint egy pártoló taggal rendelkezik. Valamennyi, a fenntartható közlekedés fejlesztésében érdekelt, a mobilitáshoz kapcsolódó terület képviselteti magát tagjaink között: elektromos autóforgalmazók, flottaüzemeltetők, elektromos töltőhálózatok üzemeltetői, a megosztott mobilitási szektor képviselői, mikromobilitási szolgáltatók, pénzügyi szolgáltatók, mobilitási edukációval foglalkozó cégek, telekommunikációs szolgáltató és két megyei jogú város is. Büszkék vagyunk rá, hogy mára tagjaink között tudhatjuk többek között az E-ON Hungária Csoportot, az MVM-csoportot a KPMG-t, a MÁV-csoportot, a Vodafone-t, illetve több autógyártó hazai márkaképviseletét is. A fenntartható közlekedési megoldások és innovációk ösztönzése és további fejlesztése érdekében a Jövő Mobilitása Szövetség 2022 decemberében együttműködési megállapodást kötött Magyar Autóklubbal.

A szövetség fennállásának első évében az előremutató közlekedési megoldások fejlesztési irányainak meghatározására, iparági javaslatok megfogalmazására, a támogatotti kör kibővítésére, valamint edukációs és szemléletformáló kampányok lebonyolítására koncentrált, 2022-ben a városi közlekedés fejlesztésére fordított kiemelt figyelmet, míg 2023-ban a nemzetközi nyitás és multimodális közlekedés eszméjének terjesztése szerepel a szövetség fókuszában. 

A Jövő Mobilitása Szövetség szakmai és érdekképviseleti munkájával a fenntarthatóbb gazdasági modellek meghonosítását, valamint a városok és a társadalom a jövő mobilitási rendszereire való átállását támogatja.  A szövetség stratégiájában kiemelt helyen szerepel a szabályozás és a gyakorlat összehangolásában, a mindenki számára elérhető töltési infrastruktúra harmonizációjában, valamint az elektromos járművek otthontöltési feltételrendszerének kidolgozásában, továbbá a mobilitással kapcsolatos ösztönző- és támogatórendszerek kialakításában és továbbfejlesztésében történő részvétel.


© Zöldgyőr. Minden jog fenntartva.