Skip to main content

AQUABION

A Blue & Green Mérnöki Iroda Kft. bemutatja az AQUABION® vízkőmentesítő eszközt és az ECOTURBINO ® vízfogyasztás csökkentő készüléket 

Társaságunk 2010 júniusában kezdte meg tevékenységét, fő profilként a vízi közműtervezést, valamint a kerttervezést meghatározva. Viszont a folyamatos bővülést és profil kiegészítést már megalakulásunk elején kitűztük célul, így egy tudatos véletlennek köszönhetően 2016. októberében az AQUABION® korrózió és vízkő védelmi eszköz magyarországi forgalmazójává váltunk. 

Magyarországon a vízi közmű szolgáltatók által háztartások százezreibe eljuttatott csapvíz fogyasztásra kiválóan alkalmas. Azonban a csapvíz nemcsak ivóvíz, hanem a háztartási vízfelhasználás eleme. Így adott esetben a csapvíz további „in-situ” (vagy helyszíni) kezelést igényelhet, hogy a háztartási eszközök hatékonyságát (elektromos berendezések, szerelvények ) a vízben lévő vízkő ne csökkentse illetve az egyes felületeken az esztétikum mellett a baktériumok által kedvelt vízkőtelep ne alakuljon ki (zuhanykabinok, csempék, mosogatótálcák). 

Az AQUABION® nevű eszközzel tehát nem „jobb” vizet tudunk „készíteni”, mert erre nincs szükség, hiszen vizeink kiváló minőségűek. Nagy részük azonban a kemény 21 nk° feletti, vagy félkemény 14-21 nk° tartományba tartozik. 

Az AQUABION® nevű eszközzel a háztartási gépek, armatúrák, csővezetékek illetve a háziasszonyok rémétől, a vízkőtől tudjuk megszabadítani partnereinket. Ez a készülék lehetővé teszi a környezetbarát, ökológiai vízkezelést kemikáliák hozzáadása nélkül, akár ipari méretekben is. 

Csökkentse energiaköltségeit és védje háztartása, panziója illetve üzeme rendszerét a vízkő ellen. 2 mm vízkő felrakódás 25% energiaveszteséget jelent! 

Az AQUABION® -nal együtt egy másik környezettudatos termék hazai forgalmazását megkezdtük. 

Mivel a „VÍZ KINCS” oda kell figyelnünk annak védelmére, mert nem tudhatjuk meddig élvezhetjük szabadon fogyasztását. Az ECOTURBINO® -val a tusolás során elhasznált víz mennyiségét csökkenthetjük

Az ECOTURBINO® egy szabadalmaztatott, osztrák fejlesztés, amely levegő hozzákeverésével 36%-kal csökkenti a vízfogyasztást zuhanyozáskor a komfortérzet csökkenése nélkül. A kevesebb melegvíz-fogyasztás egyúttal az energiaköltségeket is csökkenti, amivel az ECOTURBINO® a klímavédelemhez is hozzájárul az alacsonyabb CO2 kibocsátásnak köszönhetően. Az ECOTURBINO® beszerelése gyorsan és egyszerűen elvégezhető a zuhanytömlő előtt lévő szerelvényen.