BÜCHL HUNGARIA

A 2000-ben alapított BÜCHL HUNGARIA Kft. a több mint 70 éves német BÜCHL cégcsoport tagjaként Magyarország egyik vezető specialistája az ipari üzemek hulladékkezelése, -gyűjtése és -szállítás területén. A közel 300 dolgozóval, 10 hulladékkezelő berendezéssel és közel 40 gépjárművel nagyon széles szolgáltatási spektrumot kínál elsősorban az autóipari partnerei számára. 

Szakmai hozzáértéssel, új ötletekkel és folyamatos újításokkal arra törekszenek, hogy az ipari hulladékot az elérhető legjobb technológiákkal, legmagasabb szinten hasznosítsák, partnereinket pedig a hulladékok gyűjtése és kezelése során szakértelemmel, egyedi logisztikai megoldásokkal, know-how-val, valamint szakszemélyzet rendelkezésre bocsátásával támogassák.

A BÜCHL HUNGARIA Kft. számára a fenntarthatóság a több mint 20 éve történt megalapítása óta a cégfilozófia központi kérdése.

A vállalat az alaptevékenység mellett a fenntarthatósági fejlődési célok teljesítéséhez olyan tevékenységekkel is hozzájárul, mint a sport, a kultúra, a szociális területek támogatása; a tudomány és a régió társadalmi, környezeti fejlődésének szem előtt tartása; a dolgozók esélyegyenlőségének és szaktudásának előmozdítása, amellyel összhangban kiemelt szerepet játszik a felnövekő generáció, a gyermekeink környezettudatosságának növelése. Ezen törekvéshez kiválóan illeszkedik a Győri KLÍMAEXPO, annak filozófiájával, programjával, elkötelezett csapatával. A rendezvény támogatása egy lehetőség számunkra, hogy győri ipari, gazdasági szereplőként segítsük a családokban, az oktatási intézményekben zajló, a környezetünkkel kapcsolatos nevelési munkát. Az egyre növekvő fogyasztás, mellett egyre markánsabb célkitűzések, amelyeket többek között a hulladékgazdálkodás területén, a körforgásos gazdálkodás megvalósítása érdekében el kellene érnünk, megvalósulása szemléletformálás és tudatos cselekvés nélkül nehezen következhet be.

A kiállításról:

Kiállításon a hagyományosnak számító bálázott szelektív hulladékok megjelenítése mellett az iparban jellemző elkülönítetten gyűjtött, anyagában vagy más módon jól hasznosítható hulladékokból kiállított mintákkal, fényképes megjelenítésekkel, szakértő kollégák segítségével mutatjuk be a körforgásos gazdálkodás megvalósításának eseteit. Emellett, ahogy minden évben most is lehetőség lesz a KÖVET egyesület által készített környezetvédelmi ún. karbonlábnyom mérésre, amelyet bárki megtehet saját magára vonatkozóan egy QR kód telefonos beolvasását követően. 

A kiállításon mutatjuk be a Büchl Hungaria Kft. a körforgásos gazdaságot a hulladékon keresztül, LEGO elemek és robot programozás felhasználásával bemutató fenntarthatóságra nevelő programját. A „RESZETT” programot a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának bevonásával lehet majd egy-egy elemének kiemelésével közelebbről is megismerni kicsiknek és nagyoknak. Előzetes tervek szerint lehetőség lesz diákoknak szóló programként, előzetes bejelentkezés mellett teljes osztályok fogadására is.


© Zöldgyőr. Minden jog fenntartva.