Skip to main content

Sütőolaj gyűjtőket helyeztek ki Győrben

Sütőolaj gyűjtő konténereket helyeztek ki a város több pontjára. Adyváros, Nádorváros és Marcalváros területére nyolc, míg Győrszentivánon két gyűjtőbe lehet mostantól elvinni a használt zsírt, olajat, vajat és margarint. A beruházás egyelőre kísérleti jellegű, arra kérik az embereket, ha lehetséges zacskó nélkül, jól zárható műanyag palackban dobják ki a használt olajat és zsírt.

A gyűjtőt Dr. Dézsi Csaba András, polgármester, Radnóti Ákos, környezetvédelemért is felelős alpolgármester és Dr. Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke mutatták be. 

Dr. Dézsi Csaba András, polgármester meg is mutatta, hogyan érdemes használni az olajgyűjtőt. “Apró dolognak tűnik ez, de az apró dolgokból állnak össze a fontos dolgok, hiszen a hétköznapjaink problémáira próbálunk választ adni és segíteni ebben.”- mondta el a polgármester, aki hozzátette a Zöld Győr projekt keretében helyezték el a gyűjtőket, ami azért fontos, hogy megelőzzük a környezetszennyezést. A használt olajat kidobni a kommunális szemét közé is helyetelen, de az még rosszabb, ha valaki ezt a lefolyóba önti, pont emiatt a polgármester arra kéri a győrieket, használják a konténert.

Radnóti Ákos, környezetvédelemért is felelős alpolgármester szintén maga dobta be a használt olajat a gyűjtőbe. Az alpolgármester örül neki és támogatja is a kezdeményezést. “Egy ún. pilot program keretében helyeztünk ki több gyűjtőt, ha pedig beválik és mindenki rendeltetésszerűen használja, akkor a többi városrészt is gazdagítja majd minél több gyűjtő“.

Dr. Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke kiemelte: hét hónapos munka eredménye a gyűjtők kihelyezése. ” Polgármester Úrral, Alpolgármester Úrral egyeztetve a megfelelő engedélyek beszerzése után egyelőre kísérleti jelleggel működnek ezek.” 

A képviselő hangsúlyozta: arra kéri a győrieket, hogy éljenek a lehetőséggel. Egy hónap múlva a városvezetők a tapasztalatokat összegezve döntenek majd arról, hogy pontosan még hol és hány használt olaj gyűjtő legyen a városban. 

Helyszínek:

Győr  Kodály Zoltán- Szigethy Attila  utca sarok  ( Tesco Verseny ABC )

Győr  Földes Gábo utca  – Tihanyi árpád utca sarok

Győr  József Attila utca – Auróra utca sarok

Győr  Szigethy Attila- Nádor utca sarok

Győr  Malom Liget

Győr  Répce utca ( Tesco parkoló )

Győr  Szent Imre utca – Lomnic utca sarok

Győr  Szigethy Attila utca – Nagy Imre utca sarok

Győrszentiván Váci Mihály utca – Molnár Vid utca sarok

Győrszentiván Spar áruház